Marketingdoelstellingen realiseren met display adverteren – en op andere manieren

Display adverteren kan een hele mooie bijdrage leveren aan het realiseren van uw marketingdoelstellingen.

Eerste stap: doelstellingen bepalen

De eerste stap naar een succesvolle display advertentiecampagne is het bepalen van de juiste marketingdoelstellingen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar meer naamsbekendheid of wilt u meer bezoekers naar uw winkel trekken? Wanneer we de doelstellingen helder hebben kunnen we kiezen welke advertentiemogelijkheden en welke advertentieplatformen het meest geschikt zijn om dit voor uw bedrijf te realiseren.

In dit blog gaan we verder in op het realiseren van de volgende marketingdoelstellingen: fysiek winkelbezoek verhogen, naamsbekendheid vergroten en het verhogen van websitebezoek.

Fysiek winkelbezoek verhogen

U wilt meer bezoekers in uw winkel? Dat is een mooie doelstelling als u een retailzaak of bijvoorbeeld een horecazaak runt. Wij hebben daar een prachtige oplossing voor: de Store Locator. Deze kunnen we voor u toepassen in uw mobiele advertenties.

De Store Locator

Met de Store Locator kan uw potentiele klant met één klik op de advertentie zien waar hij of zij uw winkel kan vinden. Er verschijnt een kaartje op het scherm en met behulp van GPS wordt precies aangegeven hoe ver de klant bij de winkel vandaan is.

De Store Locator is ideaal voor:

  • Horecagelegenheden
  • Aanbiedingen en promotionele acties
  • Supermarkten

Naamsbekendheid vergroten

Is uw marketingdoelstelling het vergroten van uw naamsbekendheid? Dit is vaak een belangrijke eerste stap in de richting van meer betalende klanten. Naamsbekendheid is in die zin essentieel voor uw succes. Het is het stadium voordat uw doelgroep interesse in uw product of dienst krijgt. Adverteren is de meest effectieve manier om uw naamsbekendheid te vergroten. Maar hoe doet u dat?

Mobiel adverteren

Naamsbekendheid vergroten kan op vele manieren. U kunt dure reclame in bushokjes plaatsen of adverteren in huis aan huis bladen. Maar werkt dat ook? Wie ziet uw advertenties eigenlijk en belanden die kranten niet direct bij het oud papier? U weet het niet en uw media-adviseur eigenlijk ook niet. Al zal hij u doen geloven dat het heel effectief is geweest. Ondertussen blijft u maar euro’s uitgeven aan reclame waarvan u het resultaat niet kunt meten.

Naamsbekendheid vergroten met mobiel adverteren

Dat gaat u vanaf nu anders doen. U stapt over op mobiel adverteren. Dat is bij uitstek de manier om uw naamsbekendheid te vergroten. Wij kunnen uw campagne namelijk geheel op maat voor u inrichten. Met treffende uitingen op titels als NU.nl, Telegraaf en Buienradar zorgen we dat u continu in beeld bent bij uw doelgroep.

Doelgericht en effectief adverteren

Met mobiel adverteren richt u zich niet op de massa, maar benadert u heel bewust een afgebakende doelgroep. This Play Media target uw campagne op uw doelgroep, op de locaties die u wenst en op de titels die u nodig hebt. Zo besteedt u geen geld aan advertenties die door niemand worden gezien, maar kiest u heel bewust waar elke euro naartoe gaat.

Bovendien voorzien onze media-adviseurs u van rapportages waaruit blijkt hoe effectief uw campagne is geweest. Zodat we de volgende keer kunnen bijsturen voor nog meer resultaat.

Verhogen van websitebezoek

De laatste doelstelling die we hier bespreken is zeker niet de minst belangrijke: het verhogen van websitebezoek. Het is een mooie stap onderweg naar meer omzet. U wilt dat zo veel mogelijk mensen kennis maken met u en uw producten of diensten. Hoe trekt u meer bezoekers naar uw website? Wij doen dat op de volgende manieren voor u.

Divers pakket aan mogelijkheden

Wij bieden een divers pakket aan mogelijkheden om het aantal bezoekers op uw website te verhogen. Denk aan display advertising, Facebook advertising of door het inzetten van een Google Adwords campagne. Op de juiste manier ingezet leidt het allemaal tot meer bezoekers op uw website.

Wij zorgen voor de juiste targeting van uw advertenties. Samen met u bepalen we uw doelen en scherpen we de kenmerken van uw doelgroep aan. Wie wilt u bereiken? Huisvrouwen, ijverige doe-het-zelvers of trendy studenten? Op basis van uw doelgroep stellen we een mix van middelen samen waarmee we deze groep het beste bereiken.

Website bezoek verhogen met content marketing

Heeft u al eens aan content marketing gedacht? Hierbij plaatsen we boeiende en nuttige content op uw website, waar uw doelgroep naar op zoek gaat. Een goede manier om de informatie op uw website boeiend te houden, meer bezoekers te trekken én een effectieve aanvulling op uw advertentie-inspanningen! Met content marketing kunt u de website bezoeker informeren en overhalen tot aankoop van uw product.

Meer weten?

Wilt u weten hoe we ook voor u een plan op maat kunnen maken, met behulp van bijvoorbeeld programmatic advertising en banner adverteren, om uw marketingdoelstellingen te realiseren? Onze adviseurs kijken graag eens met uw mee!

Ook interessant voor u

This Play Media © Privacybeleid