5 redenen waarom display advertenties onmisbaar zijn in elke marketingmix

Als MKB’er wilt u zichtbaar zijn onder uw doelgroep, zonder dat u hier te veel geld aan uitgeeft. U zet misschien meerdere middelen in om dit te bereiken. Toch is er één zeer effectieve manier om uw zichtbaarheid onder de juiste mensen te vergroten, zonder dat het te veel geld kost. Dat is door gebruik te maken van display advertenties. In dit artikel bespreken we 5 redenen waarom display advertenties onmisbaar zijn in de marketingmix.

Hoe ziet uw marketingmix eruit? 

Wij komen bij veel MKB bedrijven over de vloer. Dan spreken we keer op keer bevlogen ondernemers die druk bezig zijn hun marktaandeel te behouden of te vergroten. Sommige ondernemers werken ook erg actief aan hun marketing. Vaak zetten ze social media, e-mailmarketing, zoekmachinemarketing of contentmarketing in. 

Deze middelen hebben meestal drie nadelen: ze bereiken alleen mensen die al klant zijn (e-mailmarketing), ze kosten erg veel tijd om een groot bereik op te bouwen (zoekmachinemarketing) of ze kosten erg veel aandacht en tijd (social media, contentmarketing). 

Daarom kunnen wij bij vrijwel elke MKB’er die we spreken de marketingmix aanvullen met een kosteneffectieve manier om veel bereik op te bouwen, tegen minimale tijdsinvestering: display adverteren. 

Waarom display ads ook in uw marketingmix moeten staan 

Display adverteren is het adverteren met banners, afbeeldingen of video’s, op websites en in apps. Door het gebruik van display advertenties bent u goed zichtbaar en kunt u direct de aandacht trekken van potentiële klanten. Door aansprekende beelden te combineren met een originele boodschap, kunt u hen overtuigen en activeren. Display advertenties bieden veel meer mogelijkheden dan tekstuele advertenties en andere marketingmiddelen, waardoor ze onmisbaar zijn in elke effectieve marketingstrategie.

Hieronder 5 redenen waarom display advertenties onmisbaar zijn in uw marketingmix: 

Display advertenties verhogen uw naamsbekendheid

Met display advertenties verhoogt u snel en doeltreffend uw naamsbekendheid. Door uw advertenties op vele websites, in apps en sociale media platforms te plaatsen, kunt u een groot aantal potentiële klanten bereiken. Dit vergroot de kans dat mensen uw merknaam herkennen en onthouden, wat kan leiden tot een hogere merkvoorkeur en uiteindelijk meer verkoop.

Display advertenties bieden gerichte advertentiemogelijkheden

Een beperkt marketingbudget is voor veel MKB’ers een realiteit. Daarom is het belangrijk om het budget zo effectief mogelijk te besteden. Display advertenties bieden u de mogelijkheid om gericht te adverteren op de doelgroep die het meest relevant is voor uw bedrijf. 

Door gebruik te maken van targeting opties, zoals demografische gegevens, interesses en gedrag, zorgen onze experts ervoor dat uw advertenties alleen worden getoond aan mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in uw product of dienst. Hierdoor is display adverteren één van de meest kostenefficiënte manieren van adverteren. 

Display advertenties verhogen uw structurele online aanwezigheid

Een sterke online aanwezigheid is essentieel voor ondernemers in de huidige digitale wereld. Uw doelgroep is continu online: op laptops, telefoons en andere digitale apparaten, zoals game-consoles. Display advertenties geven u een constante, substantiële online aanwezigheid. Zo bereikt u meer mensen en dit leidt tot bijvoorbeeld meer websitebezoek, maar ook tot de hiervoor genoemde hogere merkvoorkeur. 

Display advertenties vergroten de betrokkenheid van het publiek

Een aantrekkelijke, opvallende of prikkelende display advertentie kan helpen om de betrokkenheid van het publiek te vergroten. Als MKB’er wilt u de aandacht trekken van uw doelgroep en hun interesse wekken. Door gebruik te maken van pakkende afbeeldingen, animaties of video’s, kunt u de aandacht van uw doelgroep vasthouden en hun interesse vergroten. Hierdoor valt u meer op, wordt u meer gezien en dat kan leiden tot meer betrokkenheid. 

Display advertenties bieden meetbare resultaten

Als MKB’er is het belangrijk om te weten welke marketingactiviteiten werken en welke niet. Display advertenties bieden u de mogelijkheid om de prestaties van uw advertenties te meten en te analyseren. Hierdoor kunnen wij de effectiviteit van uw advertenties meten en indien nodig aanpassen om betere resultaten te behalen. Dit helpt u om uw marketingbudget efficiënter in te zetten. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van display ads? 

Display advertenties zijn een effectieve manier om de aandacht te trekken van potentiële klanten en de online aanwezigheid van uw bedrijf te vergroten. Het leidt onmiskenbaar tot meer bereik, een hogere merkbekendheid en een hogere merkvoorkeur. 

Bij This Play Media hebben we jarenlange ervaring met het inzetten van display campagnes voor MKB’ers en ondernemers. Wij helpen u door een slimme strategie op te zetten, de juiste banners vorm te geven en de campagne van begin tot eind voor u te beheren. 

Als u display ads inzet, is het bovendien aan te raden om voor een echt onafhankelijke partij te kiezen. Wilt u meer weten? Onze adviseurs helpen u graag verder of komen een keer langs om de mogelijkheden met u te bespreken.

Ook interessant voor u

This Play Media © Privacybeleid