5 tips voor een succesvolle lokale advertentiecampagne

Lokaal adverteren is een enorm krachtige marketingtool voor ondernemers en mkb-bedrijven. Enkele van de meest effectieve vormen van lokaal adverteren zijn display advertising en digital out of home advertising. In dit artikel geven we u 5 tips om uw lokale advertentiecampagnes zo succesvol mogelijk te maken.  

Welke manieren van lokaal adverteren zijn er? 

Lokaal adverteren kan op vele manieren. Denk aan: 

  • Display adverteren
  • DOOH-adverteren 
  • Adverteren in lokale kranten
  • Posters en flyers plaatsen
  • Adverteren op lokale radio
  • Adverteren via social media

Elk kanaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bij This Play Media zijn we groot voorstander van digitale programmatic advertentietechnieken, zoals display advertising en DOOH. Deze bieden naar onze mening de meeste creatieve mogelijkheden, de beste targeting-opties en het meeste rendement tegen de laagste kosten. 

Waarom is lokaal adverteren zo krachtig? 

Lokaal adverteren is ontzettend krachtig. Daar zijn een aantal redenen voor. 

Gericht bereik

Door lokaal te adverteren, bereikt u geografisch een zeer specifieke doelgroep. Uw advertenties worden gezien door uw doelgroep die zich in uw directe omgeving bevindt. Dit vergroot de kans dat ze overgaan tot bijvoorbeeld fysiek winkelbezoek. 

Relevante communicatie

U kunt de boodschap van uw advertenties afstemmen op de specifieke kenmerken van uw lokale doelgroep. Zo kunt u inspelen op lokale trends, evenementen of specifieke gemeenschapskenmerken (zoals politieke voorkeur of demografische kenmerken). 

Vertrouwen en geloofwaardigheid

Bent u lokaal een bekende en vertrouwde speler? Dit kunt u versterken (of creëren) door lokaal te adverteren. Mensen hebben vaak meer vertrouwen in bedrijven die ze kennen en die ze regelmatig terug zien komen in advertenties.

Tips lokaal adverteren

De 5 tips voor een succesvolle lokale advertentiecampagne

Om uw lokale advertentiecampagne zo succesvol mogelijk te maken, kunt u rekening houden met onderstaande factoren. Onze adviseurs vertellen u hier graag meer over en denken graag met u mee over de te volgen strategie. 

Ken uw lokale doelgroep 

Een grondige analyse van uw lokale doelgroep is essentieel. Begrijp wie ze zijn, wat hun behoeften en interesses zijn, en waar ze actief zijn. Hierdoor kunt u gerichte en relevante advertenties maken die aansluiten bij hun verwachtingen. 

Zorg voor scherpe geografische targeting

Maak gebruik van de juiste geografische targetingmogelijkheden om uw advertenties specifiek te richten op de juiste regio. Lokaal adverteren kan bij ons al op postcode. Hierdoor bereikt u mensen die zich in uw lokale markt bevinden en vergroot u de kans op conversie.

Zorg voor consistente merkpositionering

Zorg voor een consistente merkpositionering in al uw lokale advertenties. Dit omvat het gebruik van herkenbare visuele elementen, kleurenschema’s, tone of voice en boodschappen die de kernwaarden van uw merk of onderneming weerspiegelen. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen en herkenbaarheid bij de lokale doelgroep.

Wees relevant en aantrekkelijk

Creëer advertenties die relevant zijn voor de lokale gemeenschap en aantrekkelijk genoeg om de aandacht te trekken. Speel bijvoorbeeld in op lokale evenementen of zet aanbiedingen in die exclusief zijn voor de lokale markt. 

Meet en analyseer de resultaten

Volg de prestaties van uw lokale advertenties op de voet. Meet de effectiviteit ervan aan de hand van relevante statistieken, zoals vertoningen, klikfrequenties, conversieratio’s en interacties. Analyseer de resultaten om inzicht te krijgen in wat werkt en wat kan worden geoptimaliseerd. Zo wordt de volgende advertentiecampagne nog beter! 

Lees ook onze klantverhalen 

Elke dag helpen wij ondernemers door heel Nederland om lokaal en regionaal beter zichtbaar te zijn. Zo zijn we één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland geworden. Lees ook de ervaring van Bedshop de Duif en andere klantverhalen

Onze adviseurs helpen u graag 

Onze adviseurs kunnen u uiteraard helpen om uw advertentiecampagne tot een succes te maken. Alle bovenstaande elementen kunnen ze aan u toelichten en uit handen nemen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden van lokaal adverteren in uw markt. 

Lees ook waarom wij het belangrijk vinden dat u bij lokaal adverteren voor een onafhankelijke partner kiest.

Ook interessant voor u

This Play Media © Privacybeleid